Kenali diri ku…..

Salam…………….

Hai nama saya Razmalinda Abdul Razak….disini akan saya kongsikan kisah hidup saya walau x semua……………..Salam ukhwah

kisah saya bermula….

Saya di lahirkan pada tarikh 5 june 1983 iaitu di hospital Daerah Jelebu,Kuala klawang.Perjalanan hidup saya sebenarnya sangat panjang kerana saya sudah pun memasuki usia 25tahun .Kalau nak di ceritakan umur ni , bermaksud saya sebenarnya sudah melalui pelbagai pengalaman hidup sepanjang 25 tahun saya di dunia fana ini.

Bermula saat kelahiran hingga saya berjaya memasuku Universiti Kebangsaan Malaysia sekarang ini.Semasa saya di lahirkan ibu menceritakan saya ni paling susah nak di lahirkan….Terpaksa bersalin secara pembedahan kerana saya ni songsang……dan kenangan yang paling memalukan dan melucukan bidan yang menyambut kelahiran saya secara biasa masih mengomel kalau jumpa dengan saya….ha…nilah budak yang susah nak lahir ni…..walau apa-apa pun TERIMA KASIH IBU N ABAH!!!!

Saya mendapat pendidikan awal di tadika , sekolah ren.keb Jelai 2.Gemas n9.Sebenarnya saya di besarkan di felda jelai sehingga usia saya 9 tahun.kemudia keluarga berhijrah ke kampung iaitu Kg ….rahsia.jelabu n9.

Sekolah menengah pula saya bersekolah di sek Men Aga Jelebu sehingga tingkatan 5.Pengalaman di sekolah sangat menyeronokkan, kalau boleh nak balik ke zaman itu….

Selepas sek men saya bekerja di Shah Alam dan tinggal bersama ibu saudara dan saya berkerja di salah sebuah syarikat swasta di Subang selama hampir 2 tahun

Pada tahun pertengahan 2003 saya melanjutkan pelajaran saya ke kolej untuk mengambil Diploma iaitu Diploma pengajian Islam ,kolej Uniti, Pasir Panjang,Port Dickson Negeri Sembilan. Saya mengambil diploma berkenaan selama 3 tahun setengah.Banyak pengalaman yang saya lalui di situ.Dan yang paling saya ingati sehingga kini saya sempat belajar berguru dengan Ustaz yang paling saya sayangi iaitu Ustaz Zulkifli Al Bakri ,sekarang beliau bertugas di USIM.

Kemudian saya berhajat mahu meneruskan cita-cita saya yang saya pendam selama ini iaitu mahu enjadi seorang guru.Apabila saya sudah selesai mengambil Diploma saya kemudiaanya mengambil keputusan bekerja sebagai seorang guru kafa dan guru ganti .Oleh kerana terlalu minat mengajar saya sanggup menerima tawaran mengajar di Melaka.Kalau di ikutkan seorang perempuan tidak di galakkan untuk merantau keseoranmgan namun demi cita-cita saya sanggup mengambil risiko yuntuk meneruskan hajat di hati.Saya mengajar di sana kira-kira beberapa bulan sebelum saya meliha satu tawaran KPM dan UKM untuk mengambil pelajar menjadi guru.

Pada tanggal 26 Desember 2007 saya bersama-sama rakan-rakan yang lain akhirnnya berjaya menjejak kaki ke UKM .

ALHAMDULILLAH….

tHANK U ALLAH

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: